klik hier om terug te keren naar startpagina

OP ZOEK  NAAR HONDVRIENDELIJKE CAMPINGS/PARKINGS ?

Campinggidsen zijn er in alle soorten, deze gidsen geven echter meestal weinig of geen bruikbare informatie voor hondenbezitters. Meestal moet je tevreden zijn met vermeldingen als "honden (niet) toegelaten".

Honden vinden 3 restaurants, tropisch zwembad met glijbanen en een tennisveld niet echt nodig. Zij hebben vooral veel ruimte nodig om te spelen en los te kunnen lopen. Campings die van ons een "negatief rapport" krijgen wat de hondenfaciliteiten betreft, kunnen perfect 5 sterren waard zijn voor vakantiegangers zonder viervoeters. Ook als Fifi tevreden is met even blokje rond lopen om daarna weggestopt te worden in de boodschappentas, kunnen de door ons "afgekeurde" campings prima bestemmingen zijn.

Als honden gratis worden toegelaten is dat natuurlijk prettig, maar wij laten onze keuze hierdoor niet (altijd) bepalen. Als de prijzen voor een hond extra hoog zijn, zullen we dit proberen te vermelden. Best kijk je zelf op de website van de camping de prijzen even na. Let op : steeds meer campings laten (vooral in het hoogseizoen) maar één hond toe.


Om de plaatsen te beoordelen hebben we een "eigen systeempje" bedacht met volgende symbolen :

één van onze favoriete plaatsen (hiervoor moet bijna alles perfect zijn, ook voor tweevoeters)

honden gratis toegelaten

gelegenheid om vrij te lopen en te spelen (in de onmiddellijke omgeving)

gelegenheid pootjebaden/zwemmen (in de onmiddellijke omgeving)

flinke wandelingen zonder leiband mogelijk

hondentoilet op camping

afgelegen/van elkaar gescheiden (haag, struiken e.d.) kampeerplekjes

plaatsen met schaduw

Onze favoriete plaatsen zijn geen perfect wiskundige weergave van de aanwezige voorzieningen, daarvoor moet voor ons het totale gevoel dat we bij een camping hebben "kloppen". Je kan zelf uitmaken welke voorzieningen voor jou het belangrijkst zijn. Het is niet onze bedoeling volledig te zijn, het plezierige aan vakantie is dat je zelf ook nog nieuwe zaken kan ontdekken. Het overgrote deel van onze reizen/uitstapjes gebeuren in het laagseizoen, in de vakantieperiodes kunnen de besproken bestemmingen een heel andere indruk nalaten. Tijdens onze reizen/uitstapjes maken we dikwijls gebruik van camping cheques of de ACSI camping card om te betalen, in deze formule is 1 hond altijd in de prijs inbegrepen.

Op alle campings is het in principe verboden honden los te laten lopen ! Zorg ook altijd voor een zakje om ongewenste hoopjes op te ruimen.

klik hier om terug te keren naar startpagina